Gizlilik Sözleşmesi

Kişisel Verilerinizin Korunmasına İlişkin Bilgilendirme

LB İÇ VE DIŞ TİCARET KOZMETİK A.Ş. bünyesindeki kişisel veriler, LB Kozmetik’in koruması altındadır. LB Kozmetik, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) çerçevesinde kişisel verilerin güvenli şekilde muhafazasını ve hukuka uygun olarak işlenmesini sağlamak için teknolojik ve alt yapısal imkanlarını kullanarak, gerekli teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

Kişisel veriler, LB Kozmetik tarafından aşağıda belirtilen haller dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın Kanuna ve ilgili mevzuata uygun olarak işlenebilmektedir. Kanun kapsamında kişisel verileri işlenen gerçek kişiler, aşağıdaki metni inceleyerek, LB Kozmetik tarafından veri sorumlusu sıfatıyla işlenebilecek olan kişisel veriler ve bunların işlenme amaçları, aktarılabileceği kişiler, toplanma yöntemi ve hukuki sebebi ile söz konusu kişisel verilere ilişkin hakları hakkında bilgi edinebilir.

Bilgilendirme amacıyla hazırladığımız bu metinde, tüm ilgili gerçek kişileri kapsaması adına, işlenebilecek kişisel verilere, bunların işlenme amaçlarına ve kişisel verilerin aktarıldığı taraflara ilişkin bilgilere şeffaflık çerçevesinde yer verilmiştir. Kişilerin yararlandığı ürün ve hizmetler ya da talep ve rızaları vb. hususlar kişiden kişiye farklılık gösterebileceğinden, aşağıda yer verilen tüm bilgiler her gerçek kişi için söz konusu olmayacaktır.

I. Kişisel Verileriniz
Kişisel veriler, kimliğinizi belirleyen ya da belirlenebilir kılan bilgiler anlamına gelmektedir. Şirketimiz tarafından işlenebilecek kişisel verileriniz, bunlarla sınırlı olmamak üzere, aşağıda belirtilmiştir:

Kimlik ve İletişim Bilgileri: TCKN, ad, soyad, doğum yeri ve tarihi, medeni durum, cinsiyet, kimlik belgesi örneği ve bunlar gibi kimlik bilgileriniz ile kimliğinizi belirli kılabilecek sair bilgiler; adres, telefon/faks numarası, e-posta adresi gibi iletişim bilgileriniz,

Satış Kanallarındaki Bilgiler: Satış süreçlerinde (Web Sitesi, Whatsaap, Canlı Destek Hattı ve Sosyal Medya) aracılığı ile tarafımıza ilettiğiniz bilgi ve belgeler; e-posta, mektup ve sair vasıtalar aracılığıyla iletişime geçildiğinde elde edilen veriler ve çağrı merkezi standartları gereği tutulan sesli görüşme kayıtlarınız; talebiniz halinde kimlik teyit vasıtası olarak kullanılmak üzere ses kaydınız; satış kanallarındaki talep ve işlem bilgileri gibi satış aracılığı ile elde edilen verileriniz.

Ürün ve Hizmet Kullanımına Ait Bilgiler: Ürün ve hizmetlerin kullanılmasına ilişkin tercihler, alışkanlıklar ve diğer kullanım bilgileriniz; LB Kozmetik’in kendisinin veya üçüncü kişilerle işbirliğiyle, ürün ve hizmetlerin sunulması, kullandırılması ya da tanıtılması için oluşturulan internet sitelerindeki ve mobil uygulamalardaki davranış bilgileriniz ve çerezler; mobil uygulamalar vasıtasıyla toplanabilecek cihaz, şebeke, ağ, uygulama, konum ve kullanım bilgileriniz,

Ödeme ve Banka Bilgileri: (i) internet üzerinden ürün alımı yapabilmeniz için kredi kartı, banka hesabı ve banka kartı gibi banka bilgileriniz; (ii) LB Kozmetik’in sunduğu hizmetlerinden faydalanmak için ve/veya hizmet almak için müracaatta bulunmanız/hizmet almanız durumunda, kimlik ve iletişim bilgileri, abonelik bilgileri, ödeme bilgisi vb. bilgileriniz ile teminat, cayma bilgisi ile diğer bilgileriniz.

II. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları
Kişisel verileriniz Kanuna uygun olarak;
Ürün ve hizmetlerin sunulması, ücretlendirilmesi ve faturalandırılması; sipariş edilen, satın alınan ve/veya kullanılan ürün ve hizmetlerle ilgili talep ettiğiniz işlemlerin gerçekleştirilmesi ve takibinin sağlanması,
Ürün ve hizmetlerin tanıtım ve pazarlaması, bunlara ilişkin sizinle iletişime geçilmesi, kampanya, indirim, fayda, koşul, ücretlendirme gibi hususlardan haberdar edilmeniz; üyelik, etkinliklerden yararlanma gibi olanaklar sağlanması ve bunların kullanımı için gerekli işlemlerin yerine getirilmesi,
Size teklif, hediye ve promosyon sunulması, hedefli tanıtım yapılması; size özel kutlama, temenni iletimi, ödül, çekiliş ve beğendiğiniz, tekrar erişmek isteyebileceğiniz, hatırlatılmasından memnuniyet duyabileceğiniz içeriklerin iletilmesi; ödül, çekiliş, yarışmaya ya da benzer bir etkinliğe katılmanız halinde bu kapsamda verdiğiniz bilgilerin etkinlik için kullanılması,

Ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, denetimi ve analizi ile çalışanların eğitimi gibi dahili amaçlar için kullanılması; ürün ve hizmetlere olan ilginizin değerlendirilmesi, müşteri memnuniyetinin araştırılması; çağrı merkezi hizmeti sunulması; sizden gelecek soru, şikayet ve bildirimlerin cevaplanması,
İş ortaklarımız ve sair üçüncü kişilerle birlikte sağladığımız ürün ve hizmetler ile bu kişilerin kendi ürün ve hizmetlerinin sunulması ve tanıtılması ve bu kişilerle mutabakat sağlanması,
LB İÇ VE DIŞ TİCARET KOZMETİK A.Ş. nezdindeki tüm ürünler ve Luis Bien markası ile ilgili hizmetlerin sunulması, risk düzeyinin belirlenmesi/yönetimi/tespiti ve ilgili mevzuattaki yükümlülüklerin yerine getirilmesi,

İlgili mevzuat gereği saklanması gereken bilgilerinizin muhafazası; bilgi kayıplarının önlenebilmesi için kopyalanması, yedeklenmesi; bilgilerinizin tutarlılığının kontrolünün sağlanması,
Düzenleyici ve denetleyici kurumlarla, yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi,
amaçları dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın, ürün ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ölçümlenmesi, finansal raporlamalar, yasal takip ve benzeri amaçlarla işlenebilecektir.

III. Kişisel Verilerin Aktarılması
LB İÇ VE DIŞ TİCARET KOZMETİK A.Ş. kişisel verilerinizi Kanun ve sair mevzuat kapsamında, aşağıdakiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın, yurt içi ve yurt dışındaki ilgili kişi ve kuruluşlarla paylaşabilecektir:

LB Kozmetik grup şirketleri ile LB Kozmetik nam ve hesabına hareket eden yetkilendirilmiş kişilere,
Satın almak istediğiniz veya kullandığınız ürün ve hizmetlerin temini, ulaştırılması için çalıştığımız kurye şirketleri ve sair iş ortaklarına,
Ürün ve hizmetlerin sunulması ve tanıtılması için işbirliği yapılan ve/veya hizmet alınan iş ortaklarımız, tedarikçi firmalar ile bankalar, finans kuruluşları ve sair gerçek veya tüzel kişilere,
Avukatlar, denetçiler, danışmanlar ve hizmet alınan diğer üçüncü kişilere,
Tarafınızca yetki verilmiş olan vekil ve temsilcilerinize,
Düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile mahkeme ve icra müdürlükleri gibi sair resmi kurumlara, kişisel verilerinizi talep etmeye yetkili olan diğer kamu kurum veya kuruluşlarına,
İsbirliği yaptığımız/ yapacağımız GSM şirketleri ile ürün ve hizmet kullanımına dair ilişki içinde bulunduğumuz ve telefon numaranıza sahip tüzel kişilere ve benzeri tüzel kişilere.

IV. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi
Kişisel verileriniz abonelik sözleşmesi, bayiler ve sair yüz yüze kanallar, çağrı merkezi, web sitesi, mobil uygulamalar, kısa mesaj, elektronik posta, sesli yanıt sistemi ve her türlü yazılı, sözlü, elektronik ortam vasıtasıyla, kişisel verilerinizin işlenmesine yönelik rızanız ya da Kanunun 5 ve 6. maddeleri ile sair mevzuatta belirtilen hukuki sebeplere dayanarak toplanabilir, yukarıda yer verilen amaçlarla işlenebilir ve aktarılabilir.

V. Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınız
Kanunun 11. maddesi uyarınca LB Kozmetik’e başvurarak,
Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
İşlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
Yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
Kanunun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
Yukarıda belirtilen düzeltme, silinme ve yok edilme şeklindeki haklarınız uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
İşlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi sureti ile aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararınızın giderilmesini talep etme,
haklarına sahipsiniz.

VI. İletişim
Kanunun uygulanmasıyla ilgili taleplerinizi ve kişisel verilerinizle ilgili sorularınızı (noter, KEP vb. yollarla), “LB İç ve Dış Ticaret Kozmetik A.Ş. Nisbetiye mah. Gazi Güçnar Sk. Uygur Apt.No:4/A Beşiktaş /İstanbul” adresine yazılı olarak iletebilirsiniz. Taleplerinize sağlıklı yanıt verilebilmesi açısından, talep içeriğinin açık, anlaşılabilir ve mümkünse tarih yönünden belirli olarak iletilmesi önerilmektedir.

LB Kozmetik’in, sunduğu hizmetlere ilişkin olarak pazarlama ve tanıtım amacıyla göndereceği e-posta ve Sms’leri almak istemiyorsanız, gönderilen e-posta ve Sms de yer alan üyelikten ayrıl bağlantısına tıklayabilir veya izin.luisbien.com adresinden girerek talebinizi iletebilirsiniz. LB Kozmetik, işbu Gizlilik Politikası’nda her zaman değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler, güncel Gizlilik Politikası’nın https://luisbien.com/gizlilik-sozlesmesi/ ve adresinde yayımlanmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır.

Kişisel bilgilerinizin korunması ve ödeme esnasındaki güvenliğiniz bizler için çok önemlidir. Bundan dolayı vermiş olduğunuz bilgiler, üyelik sözleşmesinde belirtilen kurallar ve amaçlar dışında kesinlikle kullanılmayacak ve üçüncü şahıslarla paylaşılmayacaktır. Bu nedenle bu bilgileriniz korunmasında Luisbien.com’da en üst düzeyde güvenlik kullanılmaktadır. Luisbien.com’da kredi kartı bilgileriniz sadece sipariş işlemi gerçekleştirilirken kullanılır ve kesinlikle veri tabanında tutulmaz.

Luisbien.com, müşteri bilgilerini yeni kampanyalar, indirimler hakkında bilgi vermek ve güncellemek, ürün ve hizmet iyileştirmesi hususunda saklar ve kullanıcı izni olmak suretiyle kullanır. Müşteri bilgileri, ancak resmi makamlarca usulü dairesinde bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince resmi makamlara açıklama ve beyan zorunluluğu olduğu durumlarda sadece ve sadece resmi makamlara açıklanabilecektir

Luisbien.com, Google Analytics’in Yeniden Pazarlama Demografi ve İlgi Alanı Raporlaması sistemini kullanmaktadır. Bu sistem kullanıcılarımızın ilgilendiği ürünleri kendilerine tekrar sunma hizmeti olarak kullanılır. Reklam ayarlarınız kullanarak Görüntülü Reklamcılık için Google Analytics’in kapsamı dışında kalabilir ve girmiş olduğunuz mecraları özelleştirebilirsiniz.

Luisbien.com tarafından belirli aralıklarla gönderilen e-postaları almak istemiyorsanız, e-postaların alt kısmında bulunan ‘’E-Bülten listemizden çıkmak için tıklayınız’’ linkine tıklayarak listeden çıkabilirsiniz. Tüm kredi kartı ve kişisel bilgileriniz SSL Secure sistemi ile 128 mbit şifrelenmiştir. Bu sistemde, İnternet üzerindeki dolaşımları sırasında bilgilerinizin, herhangi bir sebeple istenmeyen kişi ve kurumların ele geçirilmesi engellenmiştir. LuisBien.com’a aşağıda yer alan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.